RED HILL HALF WAY HOUSE

The simple idea of the kitchen as the heart of the home informed much

of the design to the substantial renovation of this character-filled house.

Perched high on the hill this four-roomed, pyramid-roofed Queenslander

posed challenges due to the steep site that falls away at the rear. 

 

Positioning the high-ceilinged kitchen and dining space at the half level

provides equal engagement with both upstairs and downstairs. It also

celebrates the humble kitchen table as the central gathering place.

 

Winter and Summer living rooms each have a unique feel. The complete original

fireplace extends the connection between the lower and upper levels. A new

bespoke brick outdoor fireplace and seating area to the lower rear of the

site provides a counterweight and destination at the end of an

intriguing garden walk down the hill. 

 

Status: Completed.